Ga naar hoofdinhoud
0622467554 leden@pvbni.nl

SAMEN ONZE DORPS- EN STADSBELANGEN BESCHERMEN EN VERSTERKEN

Partij Voor Behoud van de Nederlandse Identiteit (PVBNI) is opgericht 24 april 2018 door Georges Scheffer. Sinds 1993 woonachtig in Sint Jansklooster met aandacht voor de buurt en de bewoners. Het verenigingsleven bloeit hier o.a. met het traditionele bloemencorso en de voetbalvereniging VHK. Hierdoor blijft de gemeenschap bijeen. Wij streven naar meer verbinding tussen bewoners van Steenwijkerland om sterker te staan en meer voor elkaar te krijgen op gemeentelijk niveau. Tradities horen bij onze gemeenschap Steenwijkerland.

PVBNI IS VOOR HET BEHOUD VAN ALLE TRADITIES DIE HOREN BIJ DE NEDERLANDSE GESCHIEDENIS EN SAMENLEVING

De PVBNI komt op voor Nederlandse tradities die door het landelijke politieke klimaat steeds verder op de achtergrond geraken of verdwijnen. Door o.a. meer immigratie, het ontstaan van culturele verschillen en een steeds hardere roep van minderheidsgroeperingen komen Nederlandse tradities in het gedrang.

Denk bijvoorbeeld aan de Gouden Koets, verwijderen van historische standbeelden, omvormen van straatnaamborden, namen etenswaren. Zwarte Piet moet verdwijnen, Kerstmis mag alleen nog feestdagen genoemd worden enz.enz.

Onze geschiedenis moet blijven voor het nageslacht. Tradities doen ertoe. Wij leven in een vrije democratische samenleving en iedereen heeft recht op een eigen beleving van tradities, zonder angst te hoeven hebben om voor een bepaald standpunt uit te komen.

Behoud van natuur, geen windturbines in onze dorpen, geen zonneparken in natuurgebieden en opkomen voor lokale belangen en onze boeren. Dat is waar wij voor staan!

Steenwijkerland is rijk aan tradities, cultuur en natuurschoon, zoals de Wieden en de Weerribben;

wereldwijd beroemd. Denk o.a. aan Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Sint Jansklooster met hun traditionele bloemencorso. Steenwijk, een historische stad en Vollenhove, een schilderachtig stadje met een prachtige centrale haven.

WAT PVBNI WIL:

  • Zonnepanelen gratis op daken van woningen enbedrijfspanden.
  • Bewoners meer betrekken bij de besluiten vande gemeente door middel van een referendum.Inwoners doen ertoe.
  • Meer aandacht voor jongeren die in een sociaalisolement belanden: de mogelijkheid om tekunnen sporten, samen bijvoorbeeld met behulpvan trainingstoestellen in de buitenlucht.
  • Betaalbare woningen voor starters, voorde jongeren. Zij willen graag in hun eigenwoongebied blijven wonen.
  • Tradities behouden.

Willen wij onze tradities, cultuur en natuurschoon behouden, dan zullen wij samen onze lokale belangen moeten beschermen tegen de verregaande besluiten van de landelijke politiek. Wilt u opkomen voor onze lokale belangen en werken aan de leefomgeving van uzelf, uw kinderen en buurtgenoten?

Stem dan op 14, 15 en 16 maart 2022 op PVBNI

Georges-Scheffer-PVBNI

© Pedro Sluiter Foto

Wieden en de Weerribben
Back To Top
× Stel uw vraag