Ga naar hoofdinhoud
0622467554 leden@pvbni.nl

De politie was gewaarschuwd voor de 31-jarige man die begin deze maand drie mensen neerstak in Den Haag. Dat meldt het Openbaar Ministerie vanavond.

Er was in maart een anonieme melding binnengekomen bij politie waarin werd gewaarschuwd dat de man van plan was een terroristisch misdrijf te plegen. De politie deelde die ‘schriftelijke melding in gebrekkig Engels’ ook met de AIVD en deskundigen van de gemeente.

“Dit brede onderzoek gaf op dat moment geen aanleiding om de man aan te merken als iemand met terroristische achtergronden, maar kon dit ook niet uitsluiten”, aldus het OM.

Anonieme melding onvoldoende voor aanhouding

Alleen een anonieme melding is onvoldoende om iemand aan te houden, zegt het OM. De man was op het moment van de melding opgenomen in een GGZ-instelling.

Het motief van de man wordt nog onderzocht. Hij legt wisselende verklaringen af die geen concrete aanwijzingen opleveren voor zijn motief, zegt het OM.

Buren over verdachte Den Haag: ‘Ik was vooral bang voor zijn honden’

Buurtbewoners van de Syrische man die drie mensen neerstak in Den Haag zijn geschrokken.

Geen afscheidsvideo of afscheidsbrief gevonden

Bij onderzoek in de woning van de man is vooralsnog geen materiaal aangetroffen dat wijst op een terroristisch gedachtegoed. Er is bij verdachte thuis ook geen afscheidsvideo of afscheidsbrief gevonden.

De man wordt verdacht van drie pogingen tot moord en bedreiging van iemand in een café.

Huisraad uit raam gegooid

Hij stond al bekend bij de politie wegens verward gedrag. Zo had hij op 3 februari 2018 zijn huisraad uit het raam van zijn woning gegooid. Daarna is hij een periode gedwongen opgenomen geweest in een GGZ-instelling. De psychiater heeft na verloop van tijd de gedwongen opname omgezet in een ambulante behandeling.

Meer op rtlnieuws.nl:
Burgemeester over steekpartij Den Haag: ‘Niet speculeren

Back To Top
× Stel uw vraag